- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hteli da zabrane srpsku zastavu pa dobili brutalan odgovor – svet u čudu zbog Novakovih navijača

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković – Enco Kuako
Novak Đoković – Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Duel Novaka Đokovića i Australijanca Aleksa De Minora imao je neslavnu uvertiru jer su zbunjeni organizatori pokušavali da spreče srpske navijače da uđu na tribine sa zastavama, misleći da su u pitanju ruske.
Komično deluje činjenica da su morali da „guglaju“ kako bi uočili razliku između ruske i srpske trobojke, a pravi odgovor domaćini su dobili posle meča i ubedljivog trijumfa Đokovića nad De Minorom.
Naime, više stotina Noletovih navijača skupilo se „ispod balkona“ sa koga im se njihov ljubimac obično obrati kada napravi veliki uspeh na grend slemu. Činjenica da se to desilo već sada, posle četvrtog kola, zbunila je organizatore.
Ni reporterka „Eurosporta“ Barbara Šet nije ostala ravnodušna.
„Iza mene je toliko srpskih navijača i, Mats, ti si ovo video, doživeo kada je Novak osvajao titule ovde, kada je igrao dobro. Oni su tako glasni, oni pevaju, igraju, oni slave Novaka Đokovića i... On ovde ima zaista veliku podršku, iako igra u Australiji, na Rod Lejver areni. Neverovatno je šta se dešava“, rekla je Barbara.
Na to je slavni Šveđanin odgovorio:
„Zar oni ne shvataju da on još ništa nije osvojio?! Jer, ovo se obično dešava posle finala. Posle ovakve igre razumem da očekuju titulu, ali... Zašto su oni tamo? Šta se događa, da li se on to pojavio?“, upitao je zbunjeni Vilander.
Njegova koleginica je odgovorila:
„Ne, nije se pojavio, ali mislim da su oni, prosto, srećni što mogu da ga vide ovde, posle svega što se dešavalo prošle godine. Novak Đoković se vratio. I, posle onakve igre danas, mislim da navijači misle da on stvarno može do još jedne titule ovde. Desete na Australijan openu“, zaključila je Barbara Šet.
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Skandal u Australiji – hteli da zabrane srpske zastave jer su ih pomešali sa ruskim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala