- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legendarni Australijanac se oglasio: „Novak vešto krije problem, ako ga ima“

© AP PhotoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Legendarni teniser iz Australije Mark Filipusis, koji je član trenerskog tima Grka Stefanosa Cicipasa, oglasio se pred meč osmine finala između Novaka Đokovića i domaćeg igrača Aleksa de Minora. Sve je više onih koji sumnjaju u povredu srpskog teniskog asa, a Filipusis je akcenat stavio upravo na problem koji ima Đoković.
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, će od 9 časova po srednjeevropskom vremenu istrčati na Rod Lejver Arenu gde će u osmini finala Australijan opena ukrstiti reket sa domaćim igračem Aleksom De Minorom.
Raste pritisak na Novaka zbog povrede zadnje lože s kojom je dosad uspevao da izađe na kraj. Ipak, kako turnir odmiče sve je teže, jer duži su mečevi, teži rivali, i samo jedan nezgodan pokret mogao bi da ga udalji s terena.
Mark Filipusis izneo je svoje mišljenje povodom zdravstvenog stanja Novaka Đokovića, koji u Melburnu napada jubilarnu 10. titulu, a ukupno 22. Grend slem trofej koliko ih ima Rafael Nadal.
„Možda je Novak pod stresom zbog povrede, ali on je za mene favorit broj jedan na Australijan openu. Kada bi Cicipas igrao sa njim u ovom trenutku, rekao bih da je 100 odsto spreman“, rekao je Filipusis novinarima u Melburnu i nastavio:
„Videćemo da li će biti nekih problema za Novaka, ja ih ne vidim. Ako ima problem, krije ga neverovatno dobro. Deluje čvrsto na terenu, neverovatno udara lopticu i vrlo dobro se kreće, jedan je od najboljih oduvek na turu u tom segmentu“, zaključio je Filipusis.
Meč Novaka Đokovića i „Demona“ počeće oko devet sati po srednjeevropskom vremenu, a dvojica tenisera se do sada nisu sastajali.
Tok susreta pratite uživo uz Sputnjik.
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Ostavio je dušu na terenu – i sreo doktora koji mu je saopštio užasnu vest: „I taj mit sam srušio“
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Beker: Uvek ću braniti Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala