- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Hoće li nemački tenkovi ponovo stići u ukrajinske stepe | Svet sa Sputnjikom

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKNemački tenkovi "leopard 2/A4"
Nemački tenkovi leopard 2/A4 - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Sastanak kontakt grupe za Ukrajinu u američkoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, najavljivan kao epohalan, razočarao je Kijev – nije postignut konsenzus o isporuci nemačkih tenkova „leopard“ jer je Berlin to uslovio isporukom američkih „abramsa“.
Poljski premijer predlaže da se formira nova koalicija bez Nemačke za isporuku tenkova Ukrajini, Pentagon šalje Ukrajini još jedan paket vojne pomoći koji obuhvata i napredne PVO sisteme, a dug spisak naoružanja stiže Kijevu i od drugih zapadnih zemalja.
Sprema li Zapad protiv Rusije reprizu operacije „Barbarosa“? Da li je nemačkim tenkovima suđeno da se opet nađu na ukrajinskim stepama? Zašto Dmitrij Medvedev pominje mogućnost nastanka nove vojne alijanse?
Ovo su neka od pitanja o kojima u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore srpski univerzitetski profesor i pravnik Branislav Ristivojević i novinar Žarko Rakić.
Hoće li nemački tenkovi ponovo stići u ukrajinske stepe | Svet sa Sputnjikom
O emisiji „Svet sa Sputnjikom“
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Sada u novom terminu – svakog ponedeljka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala