- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Gerasimov: Rusiji se suprotstavlja praktično ceo Zapad

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaNačelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Protiv Rusije u specijalnoj vojnoj operaciji sukobljava se skoro ceo Zapad – nikada u istoriji savremene Rusije nije bilo takvog nivoa i intenziteta borbenih dejstava, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general armije Valerij Gerasimov za list „Argumenti i fakti“.
„Savremena Rusija nikada nije videla takav nivo i intenzitet borbenih dejstava. Našoj zemlji i njenim Oružanim snagama danas se suprotstavlja praktično ceo kolektivni Zapad“, rekao je Gerasimov.
On je objasnio da je Generalštab za stabilizaciju situacije, zaštitu novih teritorija i izvođenje ofanzivnih operacija morao da izvrši delimičnu mobilizaciju. Takvih poduhvata nije bilo još od Drugog svetskog rata.
Gerasimov je naveo da Generalštab trenutno preduzima sve mere za postizanje ciljeva specijalne operacije koje je postavio vrhovni komandant, kao i za osiguravanje vojne bezbednosti zemlje, na osnovu postojećih vojnih pretnji.
General je objasnio da sistem mobilizacione obuke u Rusiji nije bio u potpunosti prilagođen savremenim ekonomskim odnosima i morao je da se koriguje u hodu.
„Ali, kao rezultat dobro koordinisanih i profesionalnih dejstava oficira Generalštaba, u saradnji sa vlastima subjekata Ruske Federacije, u vojnu službu pozvano je 300.000 građana koji su bili u rezervnom sastavu“, rekao je Gerasimov.
Gerasimov je 11. januara postavljen za komandanta združene grupe trupa u specijalnoj operaciji.
General Valerij Gerasimov - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
RUSIJA
Imenovanje Gerasimova - promena ruske taktike u zoni specijalne vojne operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala