- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljova provocirali zastavom Ukrajine

© AP Photo / Aaron FavilaAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov danima se nalazi na meti huligana koji su ga provocirali zastavom Ukrajine tokom mečeva na Australijan openu.
Ruske i beloruske zastave su zabranjene na tribinama, malo je falilo da i srpska doživi istu sudbinu ovog ponedeljka, ali zato ukrajinski ekstremisti mogu da provociraju ruske igrače do mile volje.
Tako je na jednom od mečeva Rubljova u Melburnu zabeležen prizor u kome dvojica huligana drže ukrajinsku zastavu ispred ruskog tenisera i narednog rivala Novaka Đokovića u četvrtfinalu Australijan opena.
Zanimljivo da rođeni Moskovljanin nije tražio od sudije da izbaci navijače sa tribina, već samo da ih upozori na ponašanje.
„Nemam ništa protiv ukrajinske zastave. Ne smeta mi, ali ne sviđa mi se rečnik i uvrede koje mi dobacuju“, rekao je Rubljov sudiji tokom jednog meča.
Potom je na konferenciji za medije Rus dodatno pojasnio situaciju:
„Žalio sam se jer su mi govorili loše stvari. Zamolio sam sudiju da im skrene pažnju, da me ne vređaju na terenu“, rekao je Rubljov.
Portparol Tenisa Australija (organizatora Australijan opena) potvrdio je da je navijačima sa ukrajinskom zastavom izrečeno upozorenje posle kojeg su napustili tribine.
Videćemo da li će se vratiti možda tokom meča Rubljova sa Đokovićem u sredu.
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Rus u strahu pred duel sa Srbinom: „Niko ne želi da igra protiv Đokovića“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala