- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus se „vratio iz mrtvih“ i izbacio Runea – sledi spektakl s Novakom

© AP Photo / Aaron FavilaAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, nakon što je posle drame i pet setova bio uspešniji Holgera Runea - 6:3, 3:6, 6:3, 4:6,7:6 (11:9). Naredni rival Rubljovu biće pobednik duela Đoković - De Minor.
U spektakularnom meču koji je trajao tri sata i 39 minuta, a koji su publici priredili Rus i Rune, Andrej je na kraju izašao kao pobednik.
Uspeo je da se „vrati iz mrtvih“ i da spasi dve meč lopte, a da realizuje svoju četvrtu i tako izbori četvrtfinale.
Rubljov u Melburnu igra fantastičan tenis i deluje zaista impresivno. Imao je blagu prednost protiv talentovanog danskog tenisera. Pri rezultatu 5:3 za Danca u petom setu uspeo je da se vrati s ivice ambisa, bio je pred ponorom.
Rune je u petom setu servirao za osvajanje meča i plasman u četvrtfinale, ali je tada Rus „vaskrsao“.
Na semaforu je pisalo 5:3 u petom setu i Danac je imao apsolutno sve u svojim rukama, ali je Rubljov odgovorio sa brejkom i to bez izgubljenog poena.
Ubrzo je Andrej potvrdio brejk i to ponovo s nulom, bez izgubljenog poena - 5:5 i usledila je dramatična završnica. Rune je konačno prekinuo seriju Rusa i osvojio je gem na sopstveni servis.
Činilo se da će Rubljov bez većih problema kupiti kartu za tajbrejk, ali je ponovo došlo do pada u njegovoj igri i suočio se s dve brejk i meč lopte. Iščupao se još jednom Rus i tek tada je usledila prava pravcata drama.
Holger Rune je u super tajbrejku, koji se igra do 10 ili na dva razlike u poenima, uspeo ekspresno da povede 5:0 i 6:2, ali je na kraju Andrej Rubljov iskoristio četvrtu meč loptu i slavio je s nestvarnih 11:9 posle epske bitke u Melburnu.
Naredni rival petom nosiocu na Australijan openu biće pobednik duela Novak Đoković - Aleks de Minor, čiji tok meča možete da pratite uživo uz Sputnjik.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
SPORT
Legendarni Australijanac se oglasio: „Novak vešto krije problem, ako ga ima“
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Ostavio je dušu na terenu – i sreo doktora koji mu je saopštio užasnu vest: „I taj mit sam srušio“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala