- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Srpski meteorolog otkriva da li će u februaru biti još ledenih dana

© Sputnik / Lola ĐorđevićZima u Beogradu
Zima u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
U nižim predelima Srbije sneg se praktično istopio i sve je izvesnije da će padavine u poplavljenim krajevima biti značajno manje nego prošle sedmice, prognoziraju meteorolozi.
„Izvesno je smirivanje, biće značajno manje padavina i u Srbiji i u Crnoj Gori. Maksimalne dnevne temperature od 3 do 6 stepeni. Od utorka se očekuje blagi pad i do prve nedelje februara može se očekivati red kiše-red snega. Ne bi trebalo da bude značajnije količine snežnog pokrivača u nižim predelima, dok će u višim biti“, rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.
Kada su u pitanju ledeni dani, karakteristični za ovo godišnje doba, on je naveo da ih nema na vidiku ni početkom februara i da će temperature biti više u odnosu na ono što se očekuje tokom zime.
„I dalje je povoljna zimska situacija što se hladnoće tiče. Maksimalne dnevne temperature biće iznad nule. Kako počinje februar, mislim da se nastavlja ovakav tip vremena, i pored snega, blaga varijanta zime“, kazao je Todorović.
On je naveo da će kiša padati i u narednih 10, 15 dana, ali u mnogo manjoj količini nego prethodne sedmice kada je izazvala poplave u južnom delu Srbije, preneo je „Blic“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala