- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ponavlja se hajka na Novaka: „Demon će ga razotkriti“

© AP Photo / Dita AlangkaraNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković, srpski teniser, povredio je u Adelejdu tetivu zadnje lože i sa tom povredom stigao na Australijan open. Pred meč osmine finala sa Aleksom De Minorom, australijski „Herald San“ napisao je članak pod sramnim nazivom koji aludira na to da je Novak lažirao povredu.
Kada se u meču protiv Danila Medvedeva u polufinalu Adelejda Novak Đoković istegao odmah je napravio bolnu grimasu i postalo je jasno da je nešto povredio. Srpski teniser ništa nije krio i odmah je progovorio da je reč o povredi tetive na zadnjoj loži.
Po dolasku na Australijan open Novak je govorio o povredi zadnje lože posle svakog meča navodeći da situacija nije idealna, ali da će se boriti. Jedino što javnosti nije moglo da bude poznato što je i sasvim logično jeste stepen povrede.
Međutim, hajka na Novaka u Australiji izgleda ne može da stane. Iako ima veliku podršku navijača, stigao je do osmine finala gde ga čeka Aleks De Minor, domaći teniser, i Australijanci već polako kuju teorije zavere koje bi mogle da poremete Novaka.
„Herald San“ objavio je tekst sa naslovom „Folira? Demon će razotkriti Đokovićevu „povredu“, aludirajući na to da srpski teniser zapravo nije povređen što je potpuno nebuloza i bilo bi jasno svakome ko je pogledao samo jedan Novakov meč od početka Australijan opena.
Demon je nadimak za Aleksa De Minora, a u nastavku teksta navodi se da je Đokovićeva povreda „misteriozna“ i da zbunjuje iako je srpski teniser javno rekao da je reč o povredi tetive na zadnjoj loži.
„Dok misteriozna povreda Novaka Đokovića i dalje zbunjuje, rival u četvrtom kolu, Aleks De Minor, planira da otkrije da li favorit na Australijan openu lažira povredu ili ne. Bez obzira na to da li je Novak Đoković zasita povređen ili nije, Demon nije favorit. Njegova šansa da pobedi leži u tome da iskoristi problem koji Đoković navodno ima i natera ga da trči kao pad. Skeptici se pitaju da li su to metalne igre. On je povređen, a izgubio je samo jedan set od kada je došao u Melburn park“, piše novinar „Heralda“-
Novak jeste izgubio samo set, ali se i u trenucima kada je vodio evidentno mučio. Dok u prvom kolu protiv Roberta Karbaljesa Baene povreda nije toliko pravila problem, već od naredno meča protiv Enca Kuakoa Novak je počeo da se muči.
Koliko Novaku nije lako postalo je najjasnije u meču protiv Grigora Dimitrova jer je kada je osvojio prvi set morao da traži medicinski tajm-aut, a potom je i u trećem setu kada je vodio uz dva brejka prednosti u nekim trenucima jedva potrčao ka nekoj loptici.
Povodom Novekove povrede oglasio se i Boris Beker, legendarni nemački teniser i bivši trener srpskog asa. Beker je oštro odgovorio na sramne glasine i istakao je da Đoković nikada ne bi lažirao povredu.
„Slušajte, poznajem Đokovića dosta dugo i znam da zaista ima problem sa povredom. Ne bi se ponašao tako kako se ponaša da je sve u redu“, poručio je Beker.
Nema potrebe srpski teniser d se dokazuje bilo kome, a sa povredama je već uspevao da se nosi i uporedo igra kao u Australiji pre dve godine kada je podigao deveti pehar iako je pokidao stomačni mišić.
I te 2021. godine Novaka su optužili da lažira povredu, pa je srpski as našao najbolji odgovor na prozivke i kao ranjena zver stigao do titule.
Neće biti lako, igraće Novak finale i pre četvrtfinala jer će se Australijanci truditi da na bilo koji način pruže podršku domaćem teniseru, a Aleks De Minor uživaće u zvižducima Đokoviću jer je bio i prošle godine protiv njega kada su ga deportovali.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Feliks Ože-Alijasim - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
I Feliksu je „crna mačka“ preprečila put
Stefanos Cicipas – Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Italijan četiri sata mučio Cicipasa – ali Grk je u četvrtfinalu
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Mlada Ruskinja je nova nada Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala