Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nastavak užasnog plana Aljbina Kurtija“: Srpska lista osudila napad na srpskog dečaka u Suvom Dolu

© Sputnik / Teodor AnastasijevićSeverna Kosovska Mitrovica sa srpskom zastavom
Severna Kosovska Mitrovica sa srpskom zastavom - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Povodom napada na petnaestogodišnjeg Lazara Milutinovića Srpska lista oglasila se saopštenjem u kom se uz osudu napada navodi da „diktatorski režim Aljbina Kurtija svojim delovanje podstiče nasilje kao čin rešavanja političkih problema“.
„Ničim izazvan, podli napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima Kurtijevih specijalaca je nastavak užasnog plana Aljbina Kurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju.
Iz te stranke napominju da je ovo četvrto dete koje je napadnuto u poslednjih nekoliko nedelja.
„Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, u svega par nedelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti“, kaže se u saopštenju za medije.
„Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju“.
Oni ovaj napad pripisuju Aljbinu Kurtiju.
„Diktatorski režim Aljbina Kurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema. Ono što je najopasnije je ćutanje međunarodnih predstavnika“.
„Srpska lista osuđuje ovaj podli napad na Lazara, jer je to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima, ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se ekstremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.
Pretučeni Lazar Milutinović - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SRBIJA
Pretučeni srpski dečak za Sputnjik: Imam jake bolove, plašim se za svoju bezbednost /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala