- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Zapadna tehnika neće pomoći Kijevu da preokrene tok borbi

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinska tehnika u Harkovskoj oblasti
Ukrajinska tehnika u Harkovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Isporuka zapadnih tenkova neće pomoći Ukrajini da preokrene tok borbenih dejstava i pobedi Rusiju, piše potpukovnik američke vojske u penziji Danijel Dejvis u članku za „19FortyFive“.
Prema njegovom mišljenju, čak i uz visokotehnološku pomoć NATO-a, ukrajinska vojska ima male šanse da postisne Rusiju, pošto „abramsi“ i „leopardi“ nisu čudotvorna oružja čije posedovanje vodi do velikih uspeha na bojnom polju.
„Šanse su male. Iskreno rečeno, ishod rata Zelenskog protiv Rusije neće zavisiti od toga da li će dobiti ‘abramse’i ‘leoparde’ ili ne. Kao što je to bio slučaj u drevnim vremenima, ratove vode i dobijaju ili gube ljudi, a ne mašine“, naglasio je Dejvis.
Kijevski režim već nekoliko meseci traži oklopna vozila za ofanzivna dejstva. Britanske vlasti su Kijevu obećale svoj „čelendžer 2“, dok je Vašington naveo da još ne vidi smisao u predaji „abramsa“. Kamen spoticanja ostaje pitanje o nemačkim „leopardima“ – na poslednjem sastanku kontakt grupe NATO-a za podršku Ukrajini, saveznici nisu uspeli da postignu konsenzus o isporukama. Istovremeno, novi nemački ministar odbrane Boris Pistorijus obećao je da će Berlin nastaviti da razmatra ovo pitanje.
Moskva je, sa svoje strane, više puta isticala da isporuke zapadnog naoružanja samo produžavaju sukob i neće doneti ništa dobro Ukrajini, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.
Nemački vojnici pored tenkova Bufalo i Leopard  - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Nemački analitičar o isporučivanju tenkova Ukrajini: Gde je granica?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala