- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Isporuke ofanzivnog naoružanja Kijevu dovešće do globalne katastrofe

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaHelikopteri Mi-28 (levo) i Ka-52
Helikopteri Mi-28 (levo) i Ka-52  - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
SAD i NATO svojim isporukama naoružanja Ukrajini za napade na Rusiju, rezultiraće upotrebom moćnijeg oružja, saopštio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.
„Snabdevanje režima u Kijevu ofanzivnim oružjem dovešće do globalne katastrofe. Ako Vašington i zemlje NATO-a isporuče oružje koje će biti korišćeno za napade na naše gradove i pokušaju da zauzmu naše teritorije, kao što prete – odgovorićemo uz upotrebu moćnijeg oružja“, napisao je on na svom Telegram kanalu.
Volodin je takođe rekao da su argumenti o nekorišćenju oružja za masovno uništenje od strane nuklearnih sila u lokalnim sukobima neodrživi, da nije bilo pretnje njihovom integritetu.
Prema njegovim rečima, neodrživi su argumenti drugih zemalja da „nuklearne sile ranije nisu koristile oružje za masovno uništenje u lokalnim sukobima“.
"Zato što se ove države nisu suočile sa situacijom da je postojala opasnost po bezbednost njihovih građana i teritorijalni integritet zemlje“, objasnio je političar.
Predsedavajući Državne dume je naglasio da članovi Kongresa SAD, poslanici Bundestaga, Narodne skupštine Francuske i drugih evropskih parlamenata moraju da shvate svoju odgovornost prema čovečanstvu.
„Svojim odlukama Vašington i Brisel vode svet u užasan rat: u potpuno drugačiju vrstu sukoba nego danas, kada se napadi isključivo izvode na vojnu i kritičnu infrastrukturu koju koristi režim u Kijevu. S obzirom na tehnološku superiornost ruskog oružja, strani političari koji donose takve odluke moraju da shvate: ovo bi moglo da se završi globalnom tragedijom koja će uništiti njihove zemlje“, zaključio je parlamentarac.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala