- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Dvanaestogodišnjak upecao veliku belu ajkulu /video/

© Flickr / Elias LevyAjkula
Ajkula - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Dvanaestogodišnji Kembel Kinan iz Bostona tokom porodičnog pecanja na Floridi izvukao je ulov života nakon sata vremena rvanja sa nemani – velikom belom ajkulom.
Kembel nije tako neiskusan ribolovac, ranije mu je trofej bio prugasti grgeč od pola metra. Sad je na porodičnom putovanju imao ulov kakav ni najiskusniji ribolovci ne uhvate.

„Jedna od stvari o kojima sam razmišljao bila je kako ću da se hvalim u školi, druga je bila da ne želim da me ova stvar povuče u vodu. I treća je bila – šta je ovo na kraju udice?! Čini se ogromno“, rekao je Kembel.

Kada je započeo borbu, nije ni slutio da će 45 minuta kasnije izvući tri metra dugačku veliku belu ajkulu.
„Shvatili smo da se radi o ajkuli kada je bila na oko šest, sedam metara od broda. Zakačili smo bovu na nju da ne bi otišla ispod broda“, ispričao je Kembel za portal Boston.
Kada su je dovoljno privukli brodu, izmerili su da je dugačka malo više od tri metra, a procenjuju da je teška oko 300 kilograma.
Nisu je izvukli na brod jer je zabranjeno zakonom da se velike bele ajkule izvlače van vode, ali je kapetan označio pre nego što su je pustili.
Kitovi ubice u napadu na ajkulu - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
DRUŠTVO
Snimak kao dokaz: Kitovi ubice love velike bele ajkule /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala