- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Brend automobila „Aurus“ uskoro dobija električnu verziju

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaAutomobil "Aurus senat" u salonu automobila u Moskvi
Automobil Aurus senat u salonu automobila u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Ruski luksuzni automobili „Aurus“ proizvodiće se i u električnoj verziji, rekla je u intervjuu za Sputnjik vicepremijerka Rusije Viktorija Abramčenko.
„Popularizujemo ruske automobile, Vlada Ruske Federacije opremljena je 'Aurusima'. Planirano je, koliko znam, da se i oni proizvode s električnim motorima“, rekla je Viktorija Abramčenko novinarima.
Ona je istakla da je u takvim tehnologijama budućnost, budući da je na planeti sve manje ugljovodoničnih izvora energije, ali da je neophodno stvoriti uslove za svakodnevno korišćenje te vrste proizvoda.
„Aurus“ je prvi ruski brend automobila luks klase. Još 2021. godine ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov je rekao da se radi na izradi električne, vodonične i hibridne verzije tog automobila. Model „Aurus Senat“, koji radi na vodonično gorivo, prvi put je predstavljen na Istočnom ekonomskom forumu 2021. godine.
© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaAutomobil "Aurus"
Automobil Aurus - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Automobil "Aurus"
Električna verzija za sada nije prikazana, ali Manturov nije isključio mogućnost da se ona pojavi kao novi model brenda – terenac „Aurus Komendant“.
U Rusiji se izučava mogućnost preorijentisanja na električne motore. Tokom ove godine planirano je da se proizvede 7.400 elektromobila, a 2024. – 17.500.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala