- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski majstor fudbala igra kao nikad dosad – jednim potezom je srušio prokletstvo staro 57 godina

© AP Photo / Anton VaganovAleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020
Aleksej Mirančuk – Rusija, EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
Pratite nas
Fudbaleri Torina srušili su prokletstvo staro 57 godina i slavili u Firenci u okviru Serije A nad Fiorentinom (1:0). Najzaslužniji za to je reprezentativac Rusije Aleksej Mirančuk (27) koji je lepim golom odlučio pobednika ovog meča.
Dan posle trijumfa, ruski napadač ne prestaje da dobija komplimente. Sa četiri gola i dve asistencije, Mirančuk je najbolji strelac „Bikova“ ove sezone.
„Za njega imam samo reči hvale. Bila mu je potrebna prilika da pokaže sve što zna. S obzirom na to da je propustio prvih šest ili sedam utakmica, on ima sjajan prosek golova i asistencija. Zadovoljan sam“, istakao je trener Torina Ivan Jurić.
Popularni Leša je prošlog leta stigao na pozajmicu iz Atalante i logično je da mu rastu apetiti posle dobrih partija.
„Izgledao je sjajno na terenu, postigao gol za pobedu. Lepo je videti ga da uživa i da je u formi. Porodica, rođaci, prijatelji, svi su srećni. Odmah posle meča je razgovarao sa mamom. Što se tiče budućnosti u Torinu, ne mogu trenutno ništa da kažem određeno. Sve će biti jasno u aprilu ili maju“, poručio je Vadim Špinev, agent napadača Torina.
Šteta je jedino što zbog sankcija UEFA i FIFA, Mirančuk, Golovin i ostali ruski asovi koji blistaju u Evropi, ne mogu da dobiju priliku da zablistaju i na međunarodnoj sceni.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2023
SPORT
Sampdorija tone – Stanković u sve većem problemu: „Nemam objašnjenje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala