- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zatvara se RT Francuska nakon blokade računa redakcije

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaŠtand RT Francuska na međunarodnom sajmu audio-vizuelnog sadržaja u Kanu
Štand RT Francuska na međunarodnom sajmu audio-vizuelnog sadržaja u Kanu - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Direktorka RT Francuska Ksenija Fjodorova saopštila je da se televizija zatvara nakon blokiranja računa redakcije u Francuskoj.
Prema njenim rečima, televizija je bila na meti od momenta pokretanja – protivnici su pozivali da se cenzuriše i „pritom nisu prezali od korišćenja lažnih informacija“.
„Vlasti Evropske unije iskoristile su situaciju u Ukrajini, o kojoj je RT Francuska uvek uravnoteženo izveštavala, kako bi konačno 'začepili usta' televiziji“, izjavila je Fjodorova.
Ranije je Fjodorova saopštila da je u banci rečeno da su računi televizije blokirani po nalogu vlasti, „a u vezi sa devetim paketom sankcija EU koji je usvojen u decembru“. Međutim, RT Francuska nije na sankcionom spisku i stoga bi imala pravo da radi u Francuskoj.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova poručilo je da će blokada računa RT Francuska dovesti do uzvratnih mera protiv francuskih medija u Rusiji.
One će biti takve da će ih zapamtiti ukoliko vlasti Francuske ne prestanu da terorišu ruske novinare“, rekli su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.
Nakon pokretanja specijalne operacije Rusije u Ukrajini, protiv Moskve su uvedene brojne sankcije, uključujući blokadu medija, posebno agencije Sputnjik i TV kanala „RT“.
Kako je rekao šef Evropske federacije novinara Rikardo Gutijerez, zabrana ruskih medija u Evropskoj uniji stvorila je opasan presedan koji predstavlja pretnju za slobodu medija.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
RUSIJA
„Zapamtićete nas": Oštar odgovor Moskve na blokadu računa RT Francuska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala