- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Više od igre: U društvu koje previše juri ovakva akcija je - lekovita

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/„Ko te juri“ humanitarna organizacija / Učesnici „Ko te juri“ humanitarnog izazovaUčesnici „Ko te juri“ humanitarnog izazova
Učesnici „Ko te juri“ humanitarnog izazova - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Grupa sportista okupljena oko zajedničke ideje - trči za nešto više od igre. Oni treniraju, takmiče se u atletskim, planinarskim i drugim disciplinama, istovremeno skupljajući novac potreban za lečenje bolesene dece. „Ko te juri“ organizacija kilometre ne prelazi uzaludno.
Sanja Mitić se nalazi na čelu „Ko te juri“ (KTJ) organizacije i za Sputnjik govori o značaju ovakvih projekata za društvo koje previše često juri, a zaboravlja da uspori, zastane i pomogne drugome. KTJ organizacija formirana je pre nekoliko meseci ali već sada zna svoj smer i pravac.
Na ideju smo došli u novembru kada smo prijatelji i ja otkrili na trkačkoj aplikaciji mogućnost formiranja grupe. Tada smo se zapitali ko može da skupi više kilometara. Tako je sve počelo, govori Sanja.
Izazov im se dopao, a izazvao je i interesovanje prijatelja na društvenim mrežama, pa je pala odluka o organizaciji velikog takmičenja koje će biti humanitarnog karaktera. Osnovna ideja jeste da umesto plaćanja participacije, uplate idu za dete kojem je potrebna pomoć.
Ovog meseca smo odlučili da trčimo za devojčicu Iris, a kotizacije od naših uplata idu na račun Budi human organizacije za njeno lečenje. Prikupljeno je ono što smo planirali i pozvani su ljudi koji nas prate na društvenim mrežama da daju svoj doprinos SMS porukama.
Na kraju meseca biće objavljeno koliko kilometara je sakupio najuspešniji tim, a ti kilometri množiće se sa brojem 10. Dakle, 10 dinara po kilometru. Dobijena suma biće ponuđena firmama koje će je otkupiti. Što više kilometara – to više dinara.
KTJ izazov se ne zaustavlja ovde. Trkače humanitarce očekuju još dva slična projekta u ovoj godini.
U planu je da imamo tri ovakva projekta odnosno tri KTJ izazova. Imaćemo ovaj januarski, zatim jedan u maju i jedan u septembru, a ova 2023. bi bila humanitarna „Ko te juri godina, zaključuje Sanja Mitić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala