- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Protest protiv španske vlade u Madridu /video/

© AP Photo / Andrea ComasProtesti u Madridu — najveći izazov Sančezu
Protesti u Madridu — najveći izazov Sančezu - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Na hiljade ljudi okupilo se danas u centru Madrida kako bi protestovalo protiv politike španske vlade, optužujući je za podrivanje Ustava.
Demonstranti su se okupili na Plazi de Sibeles ispred gradske skupštine, mašući španskim zastavama, pozivajući premijera Pedra Sančeza da podnese ostavku i uzvikujući da je izdajnik, preneo je Rojters.
Više od 100 političkih grupa pozvali su na miting pod sloganom „Za Španiju, za demokratiju i Ustav“.
Govornici su kritikovali vladu zbog niza političkih odluka, počevši od oslobađanja aktivista za katalonsku nezavisnost i njene paktove sa regionalnim separatističkim partijama.
Na mitingu je učestvovalo oko 30.000 ljudi, procenjuju lokalne vlasti.
Lider partije Voks Santjago Abaskal, jedini lider stranke koji je prisustvovao na mitingu, rekao je okupljenima da je vlada pogazila ustav zatvaranjem Španaca u vreme kovida-19.
Oko 200 kilometara od prestonice, u severozapadnom gradu Valjadolid, premijer Pedro Sančez je na skupu socijalista rekao da su demonstranti u Madridu branili uniformnu i stoga diskriminatorsku Španiju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala