- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Sputnjik u američkoj bazi gde se obučavaju Ukrajinci

© AP Photo / Itsuo InouyeRaketni sistem „patriot“ u Japanu
Raketni sistem „patriot“ u Japanu  - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Ukrajinski vojnici stižu u „Fort Sil“ da bi se obučavali raketni sistem Patriot, saopštio je Pentagon. Mišljenja su bila podeljena kada je 100 ukrajinskih vojnika započelo obuku za upravljanje i održavanje raketnih sistema „Patriot“.
„Da li bih rekao da sam veliki ljubitelj toga, verovatno ne. Ali opet, rekao bih da verujem ljudima koji donose te odluke“, rekao je Skot Garner, meštanin nakon što je Pentagon saopštio da će obuka pomoći Ukrajini da odbije ruske vazdušne napade.
Brigadni general Ratnog vazduhoplovstva i portparol Pentagona general Pat Rajder saopštio je prošle nedelje da je odlučeno da se ukrajinski vojnici obučavaju u „Fort Silu“.
Senator iz Oklahome Nejtan Dam zatražio je da se ne dozvoli da se na teritoriji te američke države ukrajinski vojnici obučavaju za rukovanje PVO sistemima „Patriot“. Po oceni ruskih eksperata, razlog tome je što Ukrajinci nisu vešti u upravljanju američkim oružjem zbog čega postoji veliki rizik da tokom obuke nastradaju nedužni civili.
„Fort Sil“ se nalazi oko 80 milja jugozapadno od Oklahoma Sitija u blizini grada Lotona.
Izgrađen je 1869. godine, a baza je dom Vojne artiljerijske škole protivvazdušne odbrane i poljske artiljerijske škole.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2023
VOJSKA I NAORUŽANJE
Opasni po civile: Zašto se u Oklahomi protive dolasku ukrajinskih vojnika na obuku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala