- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska oslobodila dva naselja u Zaporoškoj oblasti i DNR

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u zoni specijalne vojne operacije
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Ruske snage su uspešnim ofanzivnim akcijama uspele da u Zaporoškom pravcu oslobode naselje Lobkovo, a na području DNR naselje Kleščejevka, predgrađe Artjomovska. Pored toga u Zaporoškoj oblasti uništen je hangar sa naoružanjem i vojnom opremom ukrajinske vojske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
U pravcu Kupjanska ruska vojska porazila je jedinice 14. i 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti. Takođe ruske snage, likvidirale su skoro 30 ukrajinskih vojnika, borbeno oklopno vozilo, dva kamioneta, kao i dve haubice D-20 i D-30.
Na području Krasnog Limana u DNR poražene su jedinice 92. i 66. mehanizovane brigade, kao i 95. desantno-jurišna brigada Oružanih snaga Ukrajine. Takođe, na istom području uništeno je skladište artiljerijske municije Oružanih snaga Ukrajine. Neprijatelj je tokom prethodnog dana izgubio preko 40 vojnika, dva borbena vozila pešadije, četiri borbena oklopna vozila i haubicu D-20.
Na području naselja Zvanovka u DNR uništeno je skladište granata za višecevne raketne sisteme Oružanih snaga Ukrajine.
Pored toga, tokom prethodna 24 časa likvidirano je do 60 ukrajinskih vojnika, tri borbena oklopna vozila, dva automobila, dve samohodne artiljerijske haubice „gvozdika“, kao i haubice „giacint-B“ i D-20.
U Zaporoškoj oblasti uništen je radar za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje AN/TPQ-37. Neprijatelj je ukupno izgubio skoro 90 ukrajinskih vojnika koji su ubijeni ili ranjeni, četiri borbena oklopna vozila, tri automobila, samohodnu haubicu „akacija“, kao i dve haubice D-20 i D-30.
U pravcu Hersona tokom kontrabaterijske borbe na vatrenom položaju uništena je samohodna artiljerijska haubica M109 "Paladin", kao i dve haubice D-30 i „msta-B“.
Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija grupe vojski Oružanih snaga Rusije porazila je 78 artiljerijskih jedinica na vatrenim položajima, ljudstvo i vojnu opremu u 103 regiona.
Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su na području Hersonske i Harkovske oblasti oborili dva helikoptera Mi-8 Vazdušnih snaga Ukrajine.
Takođe, tokom prethodnog dana uništeno je pet dronova u LNR, DNR i Zaporoškoj oblasti.
Pored toga, u Zaporoškoj oblasti presretnuto je šest projektila raketnih sistema „hajmars“ i uragan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala