- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija osudila blokiranje računa RT u Francuskoj: Nedopustivo kršenje slobode medija

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaŠtand RT-a na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Štand RT-a na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Blokiranje računa televizije „RT Frans“ predstavlja nedopustivo kršenje principa slobode medija koje prevazilazi okvire sankcija EU protiv Rusije, saopštila je ambasada Rusije u Francuskoj za Sputnjik.
Ruske diplomate podsećaju da je još pre početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini Francuska vodila diskriminacionu politiku prema televiziji RT Francuska, što je u Rusiji smatrano nedopustivim.
„Poslednji korak, blokiranje računa televizije čime se zapravo stavlja tačka na njen rad u Francuskoj, smatramo nedopustivim kršenjem ne samo osnovnih demokratskih principa, međunarodnih normi i pravila o slobodi medija, nego smatramo i da prevazilazi ograničavajuće mere koje je EU uvela protiv Rusije, a koje se ne odnose na 'RT Frans'“, saopštila je ruska ambasada u Parizu.
Ističe se da su u celoj situaciji glavni gubitnici stanovnici Francuske i drugih frankofonih zemalja kojima je uskraćen pristup kvalitetnom i pouzdanom izvoru informacija.
„Dvostruko je cinično što ova odluka šteti i francuskim građanima koji rade za 'RT Frans', koji će po nalogu vlastite vlasti u ovim teškim vremenima biti izbačeni na ulicu“, ocenjuje rusko diplomatsko predstavništvo.
Ranije je direktor RT Francuska Ksenija Fjodorova saopštila da su računi redakcije blokirani i da je u banci rečeno da je to učinjeno po nalogu vlasti.
Štand RT Francuska na međunarodnom sajmu audio-vizuelnog sadržaja u Kanu - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
RUSIJA
Blokirani računi RT Francuska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala