- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Sputnjik saznaje: Andrija Mandić najverovatnije kandidat DF-a na predsjedničkim izborima

© Sputnik / Lola Đorđević Andrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić najvjerovatnije će biti kandidat te koalicije za predsjednika Crne Gore, potvrđeno je Sputnjiku iz tog političkog saveza.
Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je sinoć u emsiji na RTCG saopštio da je DF već odredio svog kandidata za pomenute izbore.
Knežević nije želio da saopšti ime kandidata DF-a.Izbori za predsjednika Crne Gore zakazani su za 19. mart.
Ranije su se kao kandidati ispred Demokratksog fronta pominjali rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović i predsjednik Opštine Budva Milo Božović.
Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić je takođe sinoć najavio da će taj politički subjetk imati svog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima i objasnio je da su odbili ponudu Demokratske Crne Gore za preizbornu koaliciju jer po njihovom mišljenju ne bi dala sienergatski rezultat.
Još uvijek se ne zna da li će aktuelni predsjdnik Crne Gore i DPS-a Milo Đuaknović se opet kandidovati na predsjedničkim izborima ili će kandidat najjače opozicioni partije biti Milice Pejanović Đurišić.
Državna izborna komisija CG donijela je juče i Kalendar rokova za sprovođenje izbornih radnji.
"Njime je, pored ostalog, predviđeno da se predlog kandidata za predsjednika Crne Gore podnosi DIK-u najkasnije do 26 februara do ponoći. DIK će listu kandidata za predsjednika Crne Gore objaviti najkasnije do 3. marta", navodi se u saopštenju.
Pojašnjeno je da je DIK donijela i odluku kojom je propisano da je potreban broj potpisa podrške birača za podršku kandidatu za predsjednika Crne Gore 8.101.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala