- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Edi Rama u Davosu: Roberta, izvini, „karma je kučka“

© AP Photo / Andreea AlexandruEdi Rama
Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da, kada je video korupcionaški skandal Katargejt pomislio je da je predsednicu Evropskog parlamenta Robertu Mecolu stigla karma.
“Roberta, izvini, moram to da kažem. Kada je otkriven korupcionaški skandal, rekao sam: karma je kučka," izjavio je juče Rama na panelu Politika u Davosu.
Premijer Albanije tvrdi da EU traži više od kandidata za članstvo, kao što je Albanija, nego od svojih država članica, prenosi Politiko.
"Više od polovine država članica EU ne bi mogla sada da uđe u ovu organizaciju. Ne govorim o nekadašnjim komunističkim zemljama, već i o državama osnivačicama, verujte mi," rekao je je Rama.
Prema albanskom premijeru, pristupni proces za zemlje kandidate za članstvo u EU je postao "neverovatno nefer i neurotičan" i značajno se razlikuje od procesa kroz koji je prošla Malta, rodna zemlja Roberte Mecole.
Evropski parliament se trenutno nalazi na vrhuncu korupcionaškog skandala Katargejt, a sumnja se da su strane vlade među kojima su Katar i Maroko uticale na rad ove evropske institucije.
Belgijska policija je zbog Katargejta uhapsila više ljudi, uključujući grčku evroposlanicu Evu Kaili i njenog italijanskog partnera Frančeska Đorđa, kao i bivšeg italijanskog poslanika Pjera Antonija Pancerija i Nikola Figa-Talamanku, generalnog sekretara grupe za kampanju u oblasti vladavine prava.
Policija je takođe zapečatila više kancelarija u Evropskom parlamentu i zaplenila najmanje milion i po evra u gotovini nakon, kako kažu, jednogodišnje istrage širom Evrope o navodnoj korupciji i pranju novca.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala