Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Orlić i Bocan-Harčenko o bilateralnim odnosima, podršci Rusije po pitanju KiM

© Tanjug / NARODNA SKUPSTINA SRBIJE/ KABINET PREDSEDNIKA NARODNE SKUPSTINEVladimir Orlić i Aleksandar Bocan-Harčenko
Vladimir Orlić i Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
Pratite nas
Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, s kojim je razmenio mišljenja o bilateralnim odnosima i parlamentarnoj saradnji dve zemlje.
Orlić je zahvalio ambasadoru Ruske Federacije na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji po pitanju Kosova i Metohije, a posebno na njegovoj ličnoj reakciji povodom poslednjih, etnički motivisanih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Narodne skupštine.
Predsednik Narodne skupštine i ambasador Ruske Federacije razgovarali su i o drugim pitanjima i temama iz domena bilateralnih odnosa dveju država.

Ambasador Rusije pozvao članove Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom da posete Dumu

Bocan Harčenko posetio je članove Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom kojima je i zvanično uručio poziv da posete rusku Dumu.
Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, u današnjoj poseti ambasadora Rusije Narodnoj skupštini koju je dočekala Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom, na čelu sa Igorom Braunovićem, centralna tema odnosila se na dogovor oko sastanka deputata Državne Dume i narodnih poslanika Skupštine Srbije.
Ambasador se zahvalio Poslaničkoj grupi prijateljstva na ukazanoj podršci za vreme održavanja 60. Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, koja se održala u Beogradu, od 6. do 8. decembra 2022. godine i istakao značaj saradnje dve zemlje na međuparlamentarnom nivou.
Braunović je naveo da će Srbija nastaviti da štiti svoje interese u skladu sa Ustavom, međunarodnim pravom, uz konsultacije sa institucijama koje čine državnu vlast, a čiji je cilj pre svega teritorijalni integritet i suvereniteta Srbije.
Snežana Paunović, član Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom i potpredsednica Narodne skupštine istakla je da pored pritisaka koje Srbija trpi po pitanju Kosova i Metohije i uvođenja restriktivnih mera Rusiji, neće odustati od glavnih spoljnopolitičkih ciljeva Srbije, pogotovo na forumima međunarodnih institucija.
Bocan-Harčenko iskoristio je priliku da članovima Poslaničke grupe prijateljstva uruči i zvaničan poziv posete ruskoj Dumi, kako bi poslanici imali direktne sastanke, na kojima bi imali priliku da razgovaraju o još dubljim vidovima saradnje na bilateralnom nivou.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala