- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vozovi na pruzi Beograd-Novi Sad ponovo voze 200 na sat

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeleznička pruga
Železnička pruga - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Vozovi na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad, od danas ponovo saobraćaju duž čitave deonice projektovanom, maksimalnom brzinom od 200 kilometara na sat, u skladu sa redom vožnje.
U jutarnjim satima izvođači radova završili su mašinsko regulisanje koloseka na delu brze pruge između Beške i Karlovačkih Vinograda, saopštile su „Infrastrukture železnice Srbije“.
Tako su, kako se navodi, završene sve planirane aktivnosti na tekućem održavanju, čime su se stekli uslovi da brzina vozova bude vraćena sa 160 na maksimalnih 200 kilometara na sat, kako je to projektovano redom vožnje.
Podsetimo, 10. januara je, iz preventivnih razloga, na dve lokacije na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad brzina vozova smanjena sa 200 na 160 kilometara na sat.
„Radilo se o dvokolosečnim deonicama Stara Pazova-Inđija i Beška-Karlovački Vinogradi, gde je brzina vozova bila smanjena za 40 kilometara na sat, zbog čega je putovanje brzom prugom između Beograda i Novog Sada trajalo svega tri do pet minuta duže“, navode „Infrastrukture železnica Srbije“.
U saopštenju se dodaje da su zamenjeni i ukradeni delovi kontaktne mreže iznad železničke pruge na dve lokacije između Beograda i Novog Sada.
„Zbog krađe osam čvrstih tačaka kontaktne mreže, ‘Infrastruktura železnica Srbije’ je bila prinuđena da 12. januara na deonicama brze pruge Inđija-Beška i Sremski Karlovci-Petrovaradin uvede lagane vožnje sa 20 kilometara na sat, umesto projektovane brzine od 200 kilometara na sat“, dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala