- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus u Kazahstanu napada titulu prvaka sveta – u igri dva miliona evra

© GIUSEPPE CACACEJan Nepomnjašći
Jan Nepomnjašći - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Astana će biti mesto održavanja meča za svetsku šahovsku krunu između Rusa Jana Nepomnjašćija i Kineza Ding Lirena, navodi se na sajtu Međunarodne šahovske federacije (FIDE).
Turnir, sa nagradnim fondom od dva miliona evra, održaće se od 7. aprila do 1. maja. Pobednik će dobiti 60% novčane nagrade, 40% će pripasti šahisti koji zauzme drugo mesto.
Borba će se sastojati od 14 partija sa klasičnom kontrolom vremena - 120 minuta za 40 poteza, zatim 60 minuta za 20 poteza i 15 minuta za ostatak igre uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez, počev od 61. U slučaju nerešenog rezultata posle 14 partija, šampion će biti određen u taj-brejku u brzopoteznom šahu.
Nepomnjašći je početkom jula prošle godine osvojio Turnir kandidata u Madridu i izborio pravo da ponovo igra sa aktuelnim svetskim šampionom Magnusom Karlsenom ove 2023. godine. Kasnije je Norvežanin saopštio da odbija da igra meč za svetsku krunu. Kao rezultat svega toga, Nepomnnjašći će imati borbu za titulu sa Ding Lirenom, koji je bio drugi na turniru kandidata.
Karlsen je četiri puta branio titulu svetskog prvaka, poslednji put je pobedio Nepomnjačija 2021. godine.
Holger Rune - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SPORT
Danac je Novakova škola – ućutkao je Australiju na najbolji način
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala