- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev upozorio na opasnost od početka nuklearnog rata

Nuklearni rat - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Ako nuklearna država izgubi konvencionalan, to bi moglo da isprovocira početak nuklearnog rata, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev uoči razmatranja članica NATO-a o isporukama novog teškog naoružanja Ukrajini.
Medvedev je na svom Telegram kanalu podsetio da će sutra u bazi NATO-a „Ramštajn“ visoki vojni zvaničnici razgovarati o novoj taktici i strategiji, kao i isporukama novog teškog naoružanja i sistema za napad Kijevu.

„I to odmah nakon foruma u Davosu, gde su zaostale političke face kao mantru ponavljale: ‘Da bi se postigao mir, Rusija mora da izgubi’. I nijednom od ubogih nije palo na pamet da iz ovoga izvuče naredni elementarni zaključak: poraz nuklearne države u konvencionalnom, može da isprovocira početak nuklearnog rata“, napisao je Medvedev.

Prethodno je generalni sekretara Alijanse Jens Stoltenberg izrazio nadu da će na sastanku kontakt grupe za podršku Ukrajini u američkoj bazi „Ramštajn“ u Nemačkoj 20. januara biti donete odluke o isporukama Kijevu teškog naoružanja.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Stoltenberg: Pobeda Rusije u Ukrajini može biti veoma opasna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala