Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dramatični prizori sa severa Kosova: Izlile se reke, poplavljeno na desetine domaćinstava /foto/

© Sputnik / Teodor AnastasijevićIzlivanje reka na severu Kosova i Metohije
Izlivanje reka na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Obilne kiše koje već više od 15 sati padaju na severu Kosova i Metohije izazvale su izlivanje reke Ibar kao i mnogih manjih rečica i poplavile više desetina domaćinstava na severu Kosmeta.
Borba sa bujicama traje od ranih jutarnjih sati a prema rečima nadležnih sve raspoložive snage su na terenu i čine sve što je u njihovim mogućnostima, ali da su dotoci vode ogromni.
Najteža situacija je trenutno u mestu Žerovnica u opštini Zvečan gde je potopljeno gotovo 50 kuća prema rečima komandira vatrogasne stanice Zvečan Vladana Radosavljevića.
„Situacija je teška jer se sa poplavama borimo na čitavoj teritoriji opštine. Izlile su se sve reke a najveća opasnost preti od Ibra i u narednim danima. Sva mehanizacija je angažovana i službe su na terenu, veliki broj domaćinstava je poplavljen “, rekao nam je Radosavljević.
Odron je blokirao put koji iz opštine Zvečan vodi do Zubinog Potoka pa je put potpuno zatvoren i time je onemogućena saobraćajna komunikacija između ova dva mesta. Ekipe službe za održavanje puteva su na terenu i pokušavaju da put što pre stave u funkciju.
Odroni su u mestu Grabovac doveli do prekida u elektro snabdevanju, a samo srećom su izbegnute žrtve kada je odron oborio bandere koje su pale u dvorišta kuća.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao područja ugrožena poplavama - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
SRBIJA
UŽIVO: Evakuisano 84 ljudi, Prijepolje bez grejanja, Gašić obišao poplavljena područja /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala