Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Amerikanci bi da Srbi zaborave da su ih bombardovali: Hila iznenadilo svakodnevno podsećanje na 1999.

© Sputnik / Lola ĐorđevićKristofer Hil
Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Pratite nas
Kad sam došao ovde prošlog marta iznenadilo me je što je svakog dana bilo nekih podsećanja na 1999. godinu... Morate da gledate unapred, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.
Hil je u intervjuu za Nedeljnik govorio o svom životu u mladosti u Beogradu, ali je podelio i utiske o Srbiji nakon što se kao američki ambasador ponovo vratio u Beograd.
„Za mene je najveće razočarenje bilo to što sam mislio da su stvari za koje sam mislio da su odavno rešene i dalje sveže u glavama ljudi. Iznenadilo me je, kad sam došao ovde prošlog marta, što je svakog dana bilo nekih podsećanja na 1999. Državama, baš kao i ljudima, neophodna je i otpornost, ali i to da se neke stvari završe da bi mogao da kreneš dalje“, naveo je Hil i uporedio ovu situaciju sa prijateljskom svađom.
„To je kao kada pričate sa nekim prijateljem i on se stalno vraća na neku svađu koja se dogodila davno. Tako je u životu država. Morate da gledate unapred, ali je isto vreme neučtivo reći to i svom prijatelju i grupi ljudi. Nisam tu da govorim: ‘Zaboravite na to‘. Ako nije zaboravljeno, onda verovatno postoji razlog“, slikovito je opisao američki diplomata u Srbiji.
Američki ambasador Kristofer Hil - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
SRBIJA
Ambasador SAD u Beogradu poželeo zbližavanje srpskog i američkog naroda u 2023. godini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala