- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska oslobodila naselje u DNR, likvidirano skoro 90 ukrajinskih vojnika

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaPosada tenka T-80 Narodne milicije DNR u zoni specijalne vojne operacije
Posada tenka T-80 Narodne milicije DNR u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Jurišni dobrovoljački odredi uz podršku Oružanih snaga Rusije oslobodili su naselje Sol u Donjeckoj Narodnoj Republici. U toku prethodnog dana na ovom području likvidirano je skoro 90 ukrajinskih vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Ministarstvo dodaje da su ovom prilikom uništena tri borbena oklopna vozila, četiri automobila, haubica „Msta-B“ i borbeno vozilo raketnog sistema „grad“.
U pravcu južnog Donjecka sprečeni su pokušaji Oružanih snaga Ukrajine da napadnu do tri jurišne grupe na području tri naselja u DNR. Neprijatelj je tom prilikom izgubio skoro 90 vojnika, četiri borbena oklopna vozila, jedan kamionet i sedam automobila.
Pored toga, na području Kramatorska uništeno je skladište municije Oružanih snaga Ukrajine za raketne sisteme „himars“ i „grad“.
U pravcu Kupjanska ruska vojska je likvidirala preko 60 ukrajinskih vojnika, oklopni transporter, dva kamioneta, dva automobila i jedan artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje.
Na području Krasnog Limana neprijateljska vojska je u toku prethodna 24 časa izgubila preko 90 vojnika, borbeno vozilo pešadije i tri borbena oklopna vozila.
Takođe, uništena su dva radara za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje AN/TPQ-50 i AN/TPQ-48, kao i radar za otkrivanje i praćenje ciljeva ST-68.
Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija grupa snaga ruske vojske za prethodna 24 sata nanele su poraz 76 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima, ljudstvu i vojnoj opremi u 103 oblasti.
Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su na području DNR avion Su-25 Vazdušnih snaga Ukrajine.
Sredstvima PVO tokom prethodnog dana uništeno je sedam ukrajinskih dronova na području LNR, a presretnut je i projektil sistema „oljha“ na području DNR.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala