- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin objasnio zašto je pobeda Rusije ─ neizbežna

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Ruska odbrambena industrija godišnje proizvede onoliko raketa za PVO koliko i svi ostali proizvođači u svetu, a to, između ostalog, uliva poverenje u pobedu Rusije u Ukrajini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Mi, na primer, rakete za PVO koje vi pravite, godišnje proizvodimo preko tri puta više nego u Sjedinjenim Američkim Državama. Sve u svemu, naša odbrambena industrija godišnje proizvodi otprilike isto raketa za PVO različite namene kao sva vojno-industrijska preduzeća sveta. Naša proizvodnja može se uporediti sa svetskom“, istakao je Putin tokom razgovora sa radnicima „Obuhovske fabrike“, koja je deo koncerna „Almaz-Antej“.
Putin je naveo i niz pojmova koji, prema njegovim rečima, ulivaju poverenje u pobedu.
„Sa stanovišta konačnog rezultata i pobede, koja je neizbežna, postoji nekoliko stvari koje nisu nestale i koje su u osnovi naše pobede. To je jedinstvo i solidarnost ruskog i uopšte multinacionalnog naroda Rusije, to je hrabrost i junaštvo naših boraca u okviru specijalne vojne operacije i na liniji fronta i naravno, rad vojno-industrijskog kompleksa, preduzeća kao što je vaše i ljudi kao što ste vi, i cele privrede, jer svaka od ovih karika: i industrija, i stanje javnih finansija, i socijalna sfera, povezana sa podrškom porodicama koje zahtevaju posebnu pažnju države, i zdravstvo – sve to stvara osnovu za naš efikasan razvoj i pobedu. Ona je obezbeđena. Ni malo ne sumnjam u to“, naglasio je on.
Putin je takođe napomenuo da aktuelne ukrajinske vlasti slave Stepana Banderu, koji je bio Hitlerov saučesnik, a ukrajinska vojska nastavlja praksu pozadinskih jedinica, streljanja civila u Donbasu i susednim teritorijama.
„Stoga, imamo sve osnove da sadašnji režim nazivamo neonacističkim i imamo sve osnove da uz pomoć oružanih snaga pomažemo onim ljudima koji sebe smatraju delom ruske kulture, kojima je maternji jezik ruski, koji ga cene, kao i svoju kulturu i svoju tradiciju. Ne možemo da ih ne zaštitimo“, zaključio je Putin.
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin: Obmanjivali su nas, Donbas je naša istorijska teritorija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala