- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokoviću sledi „egzotika“ – palicu je zamenio reketom i „ne zna šta ga čeka“

© AFP 2023Enco Kuako
Enco Kuako - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković nastavlja pohod ka 10. trofeju Australijan opena, a u drugoj rundi sastaće se protiv ne baš tako poznatog Francuza Enca Kuakoa. Ko je zapravo Noletov naredni rival na prvom Grend slemu u sezoni?
Iako Kuako igra pod zastavom Francuske, zapravo se radi o momku koji je rođen ni manje ni više nego na Mauricijusu. Igra desnom rukom, a bekhend mu je dvoručni. Do sada nije baš pravio neke zavidne rezultate, a najveći uspesi na Grend slemovima su mu bili prolasci u drugo kolo Rolan Garosa i baš Australijan opena ove godine.
Počeo je da igra tenis sa pet godina i preselio se u Pariz kao junior sa idejom da se teniski razvija. Odabrao je tenis ispred golfa u kom je takođe bio talentovan. I nije pogrešio.
Zanimljivo je da ima dobar bekhend, pa nema sumnje da će Novak na to posebno obratiti pažnju.
Takođe, treba reći da će ovo biti prvi susret Đokovića i Kuakoa, tako da je Noletov tim za pripremu mečeva imao sigurno pune ruke posla.
Ipak, zna se kome će pripasti veća čast.
„Veoma sam uzbuđen, igrati protiv Novaka Đokovića je ostvarenje sna za svakog igrača. Ne znamo još koliko dugo će biti na turu, ali siguran sam da ima još mnogo godina u rezervoaru", izjavio je francuski teniser, sa poreklom s Mauricijusa.
Đoković i Kuako sastaće se u četvrtak od devet sati po našem vremenu i otvoriće večernji program u Rod Lejver areni.

„Kako da mu se suprostavim? Nemam pojma, o tome ću misliti sutra“, rekao je Kuako, 191. teniser sveta, posle pobede protiv Uga Delijena iz Bolivije 6:4, 7:5, 6:0 kojom se kvalifikovao za sudar sa, po mnogima, najboljim igračem svih vremena.

Kuako je do sad samo dva puta igrao protiv igrača iz TOP 10 svetskog tenisa i poražen je od Džona Iznera i od Pabla Karenja Buste.
Iako je Kuako sa 16 godina bio šampion Evrope, jasno je ko će biti apsolutni favorit.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.01.2023
SPORT
Američka legenda ne sumnja u Novaka: „Povreda neće biti problem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala