- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predsednik Vijetnama podneo ostavku

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaNgujen Suen Fuk
Ngujen Suen Fuk - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Predsednik Vijetnama Ngujen Suen Fuk podneo je ostavku, prihvatajući odgovornost za prekršaje koje su počinili njegovi podređeni, objavila je danas zvanična državna novinska agencija.
Fuk (68), bivši premijer Vijetnama, bio je predsednik te države od 2021. godine, sa mandatom od pet godina, navodi vijetnamska novinska agencija, dodajući da će on posle ostavke otići u penziju.
Kako se dodaje, Ngujen Suen Fuk prihvatio je političku odgovornost za prekršaje koje su načinili njegovi potčinjeni, dvojica potpredsednika vlade i tri ministra, što je imalo ozbiljne posledice, a ministri i mnogi činovnici zbog toga su krivično odgovarali.
Vijetnamska agencija je objavila, pozivajući se na Centralni komitet Komunističke partije, da je Fuk podneo molbu za razrešenje dužnosti „potpuno svestan svoje odgovornosti pred partijom i narodom“.
On je podneo ostavke i na mesto člana Politbiroa Komunističke partije Vijetnama i predsednika Saveta nacionalne odbrane.
Fukovu ostavku treba da odobri Narodna skupština, a vanredna sednica parlamenta, kako je najavljeno, biće održana ove sedmice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala