- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeva psovka je imala drugo značenje – i mladi as to zna: „Svako mora da prođe kroz svoje muke“

© AP Photo / David ZalubowskiBol Bol
Bol Bol - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, dvostruki najbolji košarkaš sveta, pogodio je trojku za pobedu Denvera nad Orlandom, ali je američku javnost više zanimala psovka koju je uputio bivšem saigraču, sinu legendarnog Manutea Bola, Bolu Bolu.
Jokić je u poslednjem napadu Denvera „nacrtao“ akciju, naterao je sve saigrače da odu do čeone linije i potom odigrao akciju sa Džamalom Marejem iz koje je pogodio trojku za pobedu svoje ekipe.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
SPORT
Jokićeva magija protiv Orlanda – trojka za pobedu i „eksploziju“ čitave dvorane
Uz Jokića, meč je obeležio i mladi Bol Bol, nekadašnji igrač Denvera koji se nije libio da se zaleti na bivšeg timskog kolegu i zakuca, a za 18 minuta na terenu ubacio je 17 poena.
Jokić je na to imao komentar u svom šaljivom stilu.
„Rekao sam da ću ga „sj...“ ako još jednom zakuca preko mene“, otkrio je Jokić na konferenciji za medije posle meča.
Naravno, mediji u Americi, ali i u Srbiji su na već tradicionalan tabloidni način usmerili pažnju samo na psovku, a ne na kontekst cele priče – važno je, ipak, da je Bol Bol razumeo o čemu se radi.
„Mnogo sam naučio od gledanja kako igra Jokić i to je velika stvar za mene“, rekao je mladi centar.
On je trebalo da bude projekat Denvera, ali nije uspeo da se dovoljno dokaže i u trejdu je otišao u Orlando. Sada je svestan da je i sam kriv za to.
„Nisam se dovoljno trudio, osećam da je trebalo da radim mnogo više. Ali, to je cena mladosti, to je jedna stvar koju sam naučio da treba mnogo raditi jer stvari neće same raditi za tebe. Sve u svemu, mislim da mi je vreme u Denveru donelo mnogo toga, i na terenu i van njega, ali mislim da svako mora da prođe kroz neke svoje muke“, naveo je Bol.
Reči hvale za mladog igrača imao je i njegov bivši mentor, trener Denvera Majk Meloun.
„Ja navijam za njega! On ima spektakularnu sezonu, sigurno je kandidat za nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Srećan sam što je našao mesto za sebe gde može ima pravo na grešku i gde može da napreduje“, istakao je Meloun.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala