- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Istina ga koštala funkcije: Glavni propagandista Kijeva dao otkaz

CC BY 4.0 / Office of the President of Ukraine / Oleksiy Arestovych (24-02-2022)Savetnik šefa kancelarije predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič
Savetnik šefa kancelarije predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Kabinet predsednika Ukrajine prihvatio je zahtev Alekseja Arestoviča da bude razrešen dužnosti spoljnog savetnika, saopštio je portparol predsednika Sergej Nikiforov, piše "Ukrajinska pravda".
Arestovič se našao u centru skandala nakon tvrdnje da su ukrajinske snage PVO oborile raketu koja je zatim pala na stambenu zgradu u Dnjepru. Posle toga, savetnik se nekoliko puta izvinio zbog saopštavanja "neproverenih informacija".
„Iskreno se izvinjavam žrtvama i njihovim rođacima, stanovnicima Dnjepra i svima koji su duboko povređeni mojom preuranjenom pogrešnom verzijom“, napisao je Arestovič na svom Telegram kanalu, ističući da je napravio „ozbiljnu grešku“.
Uprkos izvinjenjima, nastavljene su žestoke kritike na njegov račun - ispao je iz propagandnog kalupa Kijeva. Gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov pozvao je Savet bezbednosti Ukrajine i ukrajinsku kontraobaveštajnu službu da „reaguju” na izjave Arestoviča.
„Od prvog dana rata govorio sam da je Arestovič narcisoidna stoka koja priča bljuvotine“, napisao je Filatov na Telegramu. A komandant Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk rekao je da „u Oružanim snagama Ukrajine nema vatrenog oružja sposobnog da obori ovu vrstu projektila“.
Aleksej Arestovič je bio glasnogovornik ukrajinskih vlasti od početka specijalne vojne operacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala