- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Indija počela proizvodnju automata „kalašnjikov“ AK-203

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuski AK-203 - budućnost indijske vojske
Ruski AK-203 - budućnost indijske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Rusko-indijska kompanija „Indo-Russian Rifles Private Limited” počela je proizvodnju automatskih pušaka AK-203 za potrebe Oružanih snaga Indije, saopštila je pres-služba „Rosoboroneksporta“.

„Rusija i Indija imaju pouzdane partnerske odnose. Jedan od važnih rezultata vojno-tehničke saradnje je osnivanje zajedničke kompanije Indo-Russian RiflesPrivate Limited. Sa početkom serijske proizvodnje automata ‘kalašnjikov’ AK-203 indijske snage bezbednosti počeće da dobijaju kvalitetno i moderno streljačko oružje“, izjavio je generalni direktor „Rostehs“ Sergej Čemezov.

Kako je dodao, ovaj model automatske puške ima dobru ergonomiju, izuzetne taktičko-tehničke karakteristike a specifična je i po adaptivnosti.
U pres-službi „Rosoborneksporta“ ističu da je kompanija opredeljena za rad na bazi transfera tehnologija indijskoj strani u skladu sa principom proizvodnje u Indiji.
Podsetimo, u decembru 2021. godine saopšteno je da su Rusija i Indija potpisale ugovor o zajedničkoj proizvodnji više od 600.000 pušaka AK-203 u gradu Korva (država Utar Pradeš).
Vladimir Putin i Narendra Modi u Nju Delhiju - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2021
RUSIJA
Privilegovano partnerstvo: Rusija i Indija nastavljaju saradnju u vojnoj sferi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala