- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Greta Tunberg puštena iz pritvora nakon provere identiteta

© AP Photo / Michael ProbstGreta Tunberg
Greta Tunberg - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Klimatska aktivistkinja Greta Tunberg puštena je danas na slobodu, nakon što je, zajedno sa drugim aktivistima, zadržana u pritvoru tokom protesta protiv rušenja jednog sela u Nemačkoj radi proširenja rudnika uglja, saopštila je policija.
Kako navodi policija, Tunberg je puštena na slobodu nakon provere identiteta, prenosi Rojters.
Tunbergova, koja se pridružila protestima u petak, viđena je nakon privođenja dok je sedela u velikom policijskom autobusu, preneo je Rojters.
„Greta Tunberg bila je deo grupe aktivista koji su pojurili ka platformi, nakon čega je bila zaustavljena i odvedena na proveru identiteta“, rekao je portparol policije Ahena.
Iz policije je za Bi-Bi-Si rečeno da Tunbergova nije uhapšena i da će biti puštena nakon što se izvrši provera njenog identiteta. Dodali su da će i ostali demonstranti koji su privedeni, nakon provere identiteta, biti pušteni bez podizanja optužnice, preneo je Tanjug.
Tunberg, 20-godišnja švedska klimatska aktivistkinja, od prošlog petka se više puta pojavljivala na protestu u regionu Licerata, između Ahena i Dizeldorfa, nakon odluke da u tom selu počne iskopavanje lignita.
„Jednostavno ne možemo da prihvatimo da je energetskoj kompaniji RVE dozvoljeno da sklapa poslove sa nemačkom vladom i time ugrožava živote bezbroj ljudi“, rekla je Tunbergova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala