- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Petočasovni teniski spektakl – krv, suze i znoj za epsku pobedu „otpisanog“!

© AP Photo / Aaron FavilaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Endi Mari, nekada prvi teniser sveta, ostvario je spektakularnu pobedu u prvom kolu Australijan opena nad favorizovanim Mateom Beretinijem iz Italije, posle gotovo petočasovnog meča i pet setova, na kraju odlučenih u taj-brejku.
Mari je bio gotovo bivši teniser pre nekoliko godina kada je morao da ugradi metalni kuk, dugo je trajala njegova rehabilitacija, ali je na kraju uspeo u nameri i sa 35 godina je pobedio daleko mlađeg protivnika sa 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6.
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Prva pobeda za Srbiju u Australiji – i komentar na prekid: „Prvi put sam čuo za pravilo“
„Otpisani“ je ostavio sve na terenu, tokom taj-brejka u četvrtom gemu je pravom golmanskom paradom reagovao i tom prilikom je raskrvario koleno, a uz litre prolivenog znoja na više od 30 stepeni u Melburnu, posle poslednjeg poena je i zaplakao čime je upotpunio čuvenu krilaticu.
© AP Photo / Aaron FavilaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Endi Mari
Mari je pokazao nameru da ne odustane na prvom koraku osvojivši prva dva seta, a trenutno 14. igrač na ATP listi, njegov rival iz Italije, uspeo je da se vrati u duel i obezbedi peti set.
Pravi spektakl je viđen u odlučujućem periodu, u desetom gemu Beretini je imao brejk i meč loptu, Mari je uspeo da neutrališe opasnost i da potom izbori taj-brejk koji se igra do deset poena.
Poveo je Škot sa čak 5:0, delovalo je da sigurno hita ka pobedi, ali je Beretini ponovo pronašao pravi ritam, vratio se na 8:6 i činilo se da sve očekuje nova drama koja će trajati.
© AP Photo / Aaron FavilaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Endi Mari
Mari je osvojio poen na svoj servis i stekao prvu meč loptu, a potom je iz riterna koji je pogodio vrh mreže i poslao lopticu u polje protivnika okončao spektakularan duel i ostvario veliku pobedu sa 10:6.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Anonimus šokirao Kecmanovića – i Krajinović „počišćen“ sa Australijan opena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala