- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Glas iz Atine: „Deo navijača zviždi Radonjiću – zameraju mu i loš engleski“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Trener Panatinaikosa Dejan Radonjić našao se na verbalnom udaru huligana atinskog kluba posle meča sa Arisom, a sve nakon loših rezultata. Zato smo kontaktirali izvor iz nama komšijske zemlje koji nam je objasnio kakva je trenutna Radonjićeva situacija u klubu iz Atine.
Izvor ističe da se prema njegovim saznanjima napad o kom su pisali grčki mediji stvarno i dogodio, kao i da postoji jedan deo navijača Panatinaikosa koji nije zadovoljan radom crnogorskog stručnjaka.

„U poslednjoj utakmici u Evroligi protiv Makabija mali deo navijača Panatinaikosa zviždao je Radonjiću pred početak meča. Generalno govoreći, jedan deo navijača Panatinaikosa vidi Dejana kao razlog zbog kog se tim muči ove sezone. Misle, na primer, da postoji loša komunikacija njega i igrača zbog nedovoljno dobrog engleskog jezika. Vidi se to delom i na konferencijama za medije. Kao da ne uspeva da se izrazi u potpunosti na engleskom jeziku“, kaže nam izvor iz Grčke.

Važan pokazatelj da nešto nije u redu bilo je i dovođenje u tim Dvejna Bejkona.
„Dejan ga nije želeo u rosteru. Rekao je to jasno na konferenciji za medije, da Bejkon nije bio tip igrača kakvog želi. Rekao je da želi pojačanje na poziciji četiri. A posle teškog poraza od Albe, Panatinaikos je... objavio da je doveo Bejkona! Bila je to incijativa vlasnika Janakopulosa“.
Nedostajalo je Radonjiću i da ga malo Fortuna pogleda na startu mandata.
„Svi znaju od starta sezone da Panatinaikos gleda pojačanja na poziciji četiri. Ali, nikada ga nisu doveli! Ima problem i sa lošom formom igrača kao što je Papajanis, kao i Grigonis. Radonjić baš nije imao sreće sa povredom Nejta Voltersa, pa je sada obavezan da igra samo sa Parisom Lijem na poziciji plejmejkera. A, u međuvremenu igra protiv jednog od najboljih timova Olimpijakosa poslednjih godina. Tako da, možete da zamislite kakva je to pozicija, nije mu lako“, ističe Sputnjikov izvor iz Grčke.
Deluje da se Radonjić muči u Atini, a ako je istina da mu engleski ne ide najbolje, onda ga muči sličan problem kao što je to ranije bio slučaj sa još jednim crnogorskim trenerom Duškom Vujoševićem.
Sputnjikov izvor iz Grčke navodi još jedan zanimljiv podatak...

Naime, posle odlaska Željka Obradovića iz Panatinaikosa, samo su Argiris Pedulakis i Ćavi Paskval odradili celu sezonu. Svi ostali su dobili otkaze posle nepune sezone, a sve je orkestirao naravno vlasnik Janakopulos. Među onima koji su rano napustili klub su i legenda srpske košarke Aleksandar Đorđević kao i sadašnji trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Koliko će Radonjić još biti na klupi Zelenih?
Sa atmosferom oko kluba i tradicionalno vrlo nezgodnim vlasnikom Janakopulosom nikome nije lako. Teško je bilo šta predvideti.
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
SPORT
Kampaco nije „pomilovan“, ništa od Evrolige do marta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala