- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sudije su „pogurale“ Nemačku protiv Srbije: „Potvrđujem nezadovoljstvo!“

© JONATHAN NACKSTRANDToni Đerona
Toni Đerona - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Selektor muške reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je da je najveća prednost Katara timska igra, ali je dodao da veruje u pobedu svog tima. Uz to, osvrnuo se i na sudijske odluke u prethodnoj utakmici protiv Nemačke.
Rukometaši Srbije igraće u utorak od 20.30 sati protiv Katara u meču trećeg kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Katovicama.
„Jako dobro poznajem njihove igrače. Sa mnogima sam radio u Kataru, napredovali su dosta. Tada su to bili mladi igrači, dok su sada to okosnice njihovog tima. Najveća snaga njihovog tima je timska igra. Pripremaju ovo prvenstvo od avgusta prošle godine, biće jako teško pobediti ih, ali ja verujem u ovu ekipu i pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i svakoga da pobedimo. I sinoć je ekipa bila blizu pobede. Borbenost i kvalitet Srbije su neupitni“, rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.
Srbija je u prvom kolu SP pobedila Alžir 36:27, a sinoć je poražena od Nemačke 34:33.
„Teško je izgubiti onakvu utakmicu na samom kraju, ekipa se borila svih 60 minuta. Imali smo svoje prilike iako je Nemačka vodila tokom čitavog susreta. Gledajući video sa sinoćne utakmice, potvrđujem svoje nezadovoljstvo određenim sudijskim odlukama, ali ta utakmica je za nas već prošlost, od danas smo fokusirani samo na Katar. Već sinoć smo poslali video snimke narednog protivnika kako bi preusmerili misli sa Nemačke i bili u svojim glavama usresređeni samo na Katar“, dodao je selektor Srbije.
Đerona je još jednom analizirao poraz od Nemačke.
„Našli smo svoju agresivnost u odbrani u poslednjih 15 minuta utakmice. U istom periodu i Cupara se istakao sa nekoliko ključnih odbrana, koje su nam mnogo pomogle. To nam je dalo mogućnost da trčimo malo više, ali nam je nedostajalo još barem dva minuta do potpunog preokreta. Uradili smo detaljnu analizu i izvući ćemo pouke iz ove utakmice“, zaključio je Đerona.
U drugom meču trećeg kola grupe E sutra od 18 sati će igrati Alžir - Nemačka. Plasman u narednu fazu takmičenja obezbediće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala