- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanova peta „stotka“ i rekord u režiji Smailagića

© Foto : ABA liga - SC DerbiAlen Smailagić i Željko Obradović - KK Partizan
Alen Smailagić i Željko Obradović - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana upisali su novu, rekordnu, pobedu u regionalnom takmičenju. Pred oko 5.000 gledalaca u Areni crno-beli su demolirali „fenjeraša“, ekipu MZT iz Skoplja sa 53 poena razlike - 120:67 (29:15, 25:19, 30:17, 36:16).
Peti put u sezoni crno-beli su ubacili preko sto poena protivniku, a glavnu rolu ponovo je imao visoki Alen Smailagić koji je dominirao sa 24 poena i sedam skokova.
Makedonci su od starta bili u rezultatskom zaostatku, a prednost Partizana samo je rasla iz četvrtine u četvrtinu na kraju do najvećih 53 poena razlike - što je najefikasnija utakmica crno-belih u ABA ligi u istoriji takmičenja.
Već na polovini poslednje četvrtine crno-beli su prešli granicu od 100 poena, ali se nisu zaustavljali. Sve im je večeras ulazilo u koš, za trojke su pucali 13/17 i na kraju zgromili nejake goste.
Pored Smailagića, Aleksa Avramović je postigao 18 poena, dok je Tristan Vukčević dodao 13. Jam Madar je ubacio 14, a svi igrači crno-belih su se upisali na ovom meču.
Željko Obradović je iskoristio ovaj meč da odmori svoje najbolje igrače, pa je uz Lesora kapiten Panter igrao tek četiri i po minuta, a Zek Ledej je bio u igri nepunih 11.
Plasman obezedio Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala