- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac preko fudbala finansira ukrajinsku vojsku?!

© AFP 2023 / GLYN KIRKTod Beli
Tod Beli - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Šokantan transfer ukrajinskog fudbalera Mihajla Mudrika iz Šahtjora u Čelsi vredan je 100 miliona evra, a potpuno neverovatno deluje činjenica da je londonski klub „ukrao“ igrača rivalskom Arsenalu time što mu je duplirao platu, a deo novca od transfera će biti upućen ukrajinskoj vojsci?!
Mudrik je mesecima unazad bio na meti Arsenala, dogovor je praktično postignut, ali se u poslednjem momentu pojavio Čelsi, na čelu sa vlasnicima iz Amerike koji su odlučili da povećaju ponudu i uđu u trku za potpis.
Odgovoran za ovakav potez je Tod Beli, američki biznismen kome su sankcije uvedene ruskom biznismenu i doskorašnjem vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču omogućile da ostvari ideju plasiranu još 2019.
Beli je kupio Čelsi od Abramoviča i odmah je krenuo u rasipanje, potrošivši čak 400 miliona evra za transfere igrača od svog dolaska u klub.
Poslednji u nizu šokantnih transfera je posao u kom je Mudrik stigao u London, a potpuno neverovatno zvuči i izjava predsednika Šahtjora za koji je dosad nastupao mladi Ukrajinac.

„Doniraću 25 miliona evra od transfera našim vojnicima i novac će biti upotrebljen da se pokriju različite potrebe“, rekao je Rinat Ahmetov.

Zvanično, transfer Mudrika iznosi 70 miliona evra, najavljeno je da će 30 miliona biti dodato ako mladi igrač uspe da ostvari zacrtane ciljeve, ali je i ta suma prevelika s obzirom na to da je njegova tržišna vrednost iznosila 40 miliona evra.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala