- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sputnjik otkriva – albanska podvala o srpskom biseru: „Nema ni zrna istine!“

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTEMarko Lazetić
Marko Lazetić - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Albanski mediji su lansirali „bombu“, a srpski listom preneli da će mladi reprezentativac Srbije Marko Lazetić (18) na proleće nastaviti karijeru u toj zemlji. Za mladog napadača Milana, navodno, je zainteresovan Partizani iz Tirane koji želi Lazetića na pozajmici do kraja sezone.
Vest je kao ekskluzivu objavio lokalni list „Panorama Sport“ koji je kao argumente za angažovanje Lazetića naveo podatak da Partizani trenira (anonimni) italijanski stručnjak Đovani Kolela, dok je sportski direktor nekadašnji menadžer na Apeninima Elton Marini koji, navodno, ima dobre veze u Milanu.

Problem je, međutim, što ovu informaciju nije objavio nijedan italijanski medij, čak ni oni internet portali koji se bave transfer pijacom i vrlo su revnosni u ovo doba godine (koriste bukvalno sve vesti i izvore da napune stranice svojih sajtova).

Sputnjik je stupio u kontakt sa Gateanom Močarom, urednikom čuvenog sajta „Tutomerkato“, koji nam je objasnio koliko ima (ne)istine u navodima Albanaca.
„Iz Milana u Albaniju? Čudno...“, bila je prva reakcija Močara na pomen informacije.
Gaetano, inače, godinama prati Milan za potrebe svog medija, pa nas je zamolio za malo vremena da se raspita o svemu iz svojih izvora.
Posle nekog vremena nam je objasnio poziciju „Rosonera“:

„Niko u Milanu ne zna ništa o ovome. S vremena na vreme Marko dobija šansu kod Piolija i zvuči vrlo čudno da nekoga ko je toliki talenat klub pošalje u Albaniju na pozajmicu. Mislim da nema ni zrna istine u navodima Albanaca“, poručio je Močaro.

Lazetić, koji je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, preselio se u Milan pre tačno godinu dana za 4,5 miliona evra.
Tom prilikom potpisao je ugovor do juna 2026. godine, a u Seriji A je ove sezone zabeležio samo jedan nastup za prvi tim „Rosonera“.
U omladinskoj konkurenciji (Primaveri) ima tri pogotka na četiri utakmice za Milan, dok je u omladinskoj Ligi šampiona dva puta bio strelac na tri susreta.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala