Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti pozvao manjine da se prijave za prijem u tzv. kosovsku policiju

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPripadnici Kosovske policije
Pripadnici Kosovske policije - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pozvao je danas građane svih manjinskih zajednica na Kosovu i Metohiji da se prijave na konkurs za prijem policajaca iz „redova manjina“ u četiri opštine na severu pokrajine.
Kurti je danas u video poruci objavljenoj na Fejsbuk* profilu vlade privremenih prištinskih institucija na na srpskom jeziku rekao da je kosovska policija „otvorila vrata svim građanima svih zajednica na KiM koji žele da postanu njeni članovi“.
Kurti je rekao da je konkurs je otvoren do 26. januara.
Prema njegovim rečima, kosovska policija služi svim građanima, a kako tvrdi, „nema i neće biti razlika unutar policije ili u pružanju usluge“ građanima.
Kosovska policija je 4. januara raspisala konkurs za prijem policajaca iz „redova manjina“ u četiri severne opštine Kosova i Metohije. Kako je tada saopšteno iz policije, zainteresovani kandidati se mogu prijavljivati od 5. do 26. januara, a pravo prijave imaju svi „pripadnici manjina“ na Kosovu i Metohiji, preneo je Tanjug.
Srbi sa severa KiM napustili su početkom novembra službe privremenih prištinskih institucija, uključujući i policiju. Ostavke su date u znak nezadovoljstva odlukama Prištine povodom registarskih tablica i ZSO.
*Aktivnosti „Meta“ (društvene mreže Fejsbuk i Instagram) zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala