- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skandalozan odnos Evropljana prema mladom fudbaleru: „Neće me zato što sam Rus!“

© Sputnik / Grigoriй Sokolov / Uđi u bazu fotografijaJaroslav Mihajlov
Jaroslav Mihajlov - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Jaroslav Mihajlov, mladi reprezentativac Rusije i jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope, otkrio je skandalozan odnos evropskih klubova prema njemu.
Mihajlov je pod ugovorom sa Zenitom iz Sankt Peterburga, ali je u prethodnom periodu, kao 19-godišnjak, boravio na pozajmicama kako bi stekao seniorsko iskustvo.
Mihajlov je sezonu 2021/22 proveo u redovima ekipe Šalkea iz Nemačke, vratio se potom u drugi tim Zenita, a sada je na pozajmici u Pariju iz Nižnjeg Novogoroda.
Činjenica da igra na poziciji ofanzivnog veziste ga čini veoma zanimljivim za potencijalne transfere, ali je otkrio da ga evropski klubovi neće samo zato što je Rus.
„Znam da je bilo klubova kojima sam bio zanimljiv, to su klubovi iz Belgije i Holandije. Ali, oni su potom odlučili da ne pozivaju ruske igrače u svoje ekipe“, istakao je Mihajlov.
Mladi Rus je boravio u Nemačkoj u vreme otpočinjanja specijalne vojne operacije u Ukrajini i rekao je da se od tog momenta promenio odnos prema njemu.
„Da, promenilo se. Pojedinci su me pitali o čemu se tu radi, stariji su bili tu da me zaštite, objasnili su da sam ja fudbaler i da nemam ništa sa tim, ali su tenzije rasle i stavili su mi do znanja da neće da potpišu ugovor sa mnom zbog svega što se dešava“.
Povratak u Rusiju je bio neminovan za mladog fudbalera.
„Osetio sam olakšanje!“, istakao je Mihajlov.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala