- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bura zbog novog „pravila o Đokoviću“

© AP Photo / Kelly BarnesNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Švajcarski teniser Stan Vavrinka smatra da bi teniskim navijačima trebalo da bude dozvoljeno da zvižde igračima, te da bi trebalo da se izbace sa tribina samo ako pređu granicu. Prethodno su Australijanci najavili da zviždanje igračima neće biti tolerisano, misleći najviše na Novaka Đokovića.
Novak se vraća u Melburn, sećamo se dobro šta se dešavalo prošle godine, tako da je jasno da su mnogi navijači spremni da ga dočekaju zvižducima i negodovanjem.
Srpski teniser toplo je dočekan u Adelajdu, ali to je grad na jugu Australije i u Melburnu bi vrlo lako moglo da bude drugačije.
„Navijačima treba dozvoliti da rade šta žele. Ako odu preko nekih granica, da, treba im to zabraniti, ali bi trebalo inače da rade šta žele. Rade to svake godine sa svakim igračem. Ako im se ne sviđa igrač, ili vole onog drugog, oni zvižde jednom i navijaju za drugog. To je tenis. To je sport. Mislim da je prošle godine bilo mnogo grešaka i da ih nije pravio samo Novak. Verujem da mu neće zviždati. Biće srećni da ga vide i biće to sjajan turnir“, rekao je Vavrinka.
Na to se nadovezao Endi Mari koji nije zagovornik zviždanja. I nada se da će Novak imati pristojnu dobrodošlicu.
„Ne volim kada vidim da se zviždi igračima. Nije to lep osećaj kada se dogodi. Novak je imao mnogo podrške u Adelajdu, siguran sam da će biti isto i u Melburnu“, rekao je Mari.
Svi se nadamo da će tako biti...
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2023
SPORT
Veronika od čelika i Darija protiv svih – na pomolu je rusko finale!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala