- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski internet korisnici o slanju oružja Kijevu: Sramota, na kraju ćemo biti kao Ukrajina

CC BY-SA 2.0 / Ministry of Defense of Ukraine / Ukrajinski avioni Su-25
Ukrajinski avioni Su-25 - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Bugarske negiralo je informacije o tome da su zemljama NATO-a predati jurišni avioni Su-25, kako bi oni potom bili isporučeni Ukrajini.
Blumberg je u nedelju, pozivajući se na holandski sajt za odbrambenu analitiku „Oguh“ napisao kakvu je vojnu pomoć Ukrajina dobila od svojih zapadnih saveznika. Navedeno je da su, pored ostalog, zemlje NATO-a od Bugarske kupile 14 aviona, koji su potom predati Ukrajini.
„Ministarstvo odbrane Bugatske nije prodavalo, niti je predalo zemljama NATO-a avione Su-25 namenjene Ukrajini“, prenosi Bugarska nacionalna televizija.
Pojedini korisnici društvenih mreža u Bugarskoj nisu poverovali saopštenju Ministarstva.
„Počeli su da se pravdaju – sve je jasno“, napisao je korisnik Valeri Stoilov.
Korisnici su u komentarima podsetili da je ministar odbrane Dimitar Stojanov u početku bio protiv ideje da se oružje isporučuje Kijevu. On je u oktobru izjavio da Bugarska nema višak naoružanja. U novembru je parlament ipak glasao za vojnu pomoć, a u decembru je ministar posetio Ukrajinu.
„Šta je govorio Dimitar Stojanov – 'dok sam ja u vladi, oružje Ukrajini neće biti isporučivano!'. A evo šta se dogodilo. On ga je lično pratio i, uz široki osmeh, rukovao se s ukrajinskim komandantom“, napisala je Vasilka Dimitrova.
„Treba da se stide naši političari koji su dozvolili isporuku oružja! To je takav pad i ulizivanje“, napisala je Galina Asenova.
„Glupi Bugari, zaslužujemo svoju sudbinu i na kraju ćemo postati kao Ukrajina, koja ne pamti svoju istoriju i ne izvlači iz nje lekcije, preispituje geografiju, zapamtite moje reči. Pre ili kasnije s nama će se, nažalost, to dogoditi – s takvom vladom“, napisao je Dimitar Petrov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala