- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Brifing ruske vojske: U DNR likvidirano više od 75 ukrajinskih vojnika

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaAerodrom ruske avijacije u Ukrajini
Aerodrom ruske avijacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
Pratite nas
Ruska vojska je u pravcu Krasnog Limana u Donjeckoj Narodnoj Republici likvidirala više od 75 ukrajinskih vojnika, tri tenka i pet oklopnih vozila, dok je na južnom delu Donjecka ubijeno 30 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Prema Kupjansku je za 24 sata likvidirano više od 30 ukrajinskih vojnika i dva oklopna vozila. Artiljerija Zapadnog vojnog okruga je uništila jedinice 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 103. brigade teritorijalne odbrane u rejonima Harkovske oblasti.
U Donbasu je ruska vojska uništila dva ukrajinska radara za kontrabaterijsku borbu američke proizvodnje - AN/TPQ-37 u Luganskoj i AN/TPQ-50 u Donjeckoj Narodnoj Republici.
Ruska avijacija i artiljerija su pogodile skladište naoružanja i tehnike ukrajinske vojske u DNR-u i hangar sa vojnom opremom ukrajinskog puka za specijalne namene u Zaporoškoj oblasti. U izveštaju Ministarstva odbrane Rusije je pojašnjeno da je uništena i 79 artiljerijskih jedinica, vojska i vojna tehnika u 101 rejonu.
Ruski PVO sistemi su za 24 sata oborili tri ukrajinska drona i sedam višecevnih bacača raketa „himars“ i „uragan“ u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2023
RUSIJA
Peskov: Isporuka britanskih tenkova neće promeniti situaciju u Ukrajini, goreće kao i drugi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala