- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Bugarski Paspalj“ još neće o Americi, a pažnju mu je skrenuo i igrač koji briljira u Srbiji

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Vezenkov
Aleksandar Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Saša Vezenkov, bugarski reprezentativac, prošlog leta je bio na korak da postane prvi košarkaš iz te države u američkoj NBA ligi, ali je ipak odlučio da ne prihvati ponudu Sakramento Kingsa i ostao je u Olimpijakosu.
Nije pogrešio, Vezenkov ove godine igra najbolju košarku u životu, među kandidatima je za najkorisnijeg igrača Evrolige, a posebno impresionira činjenica da je sa svega 26 napravljenih driblinga uspeo da postigne 275 poena.
Vezenkov je krilni centar, šutira levom rukom i neodoljivo poseća na još jednu legendu Olimpijakosa, Žarka Paspalja, a početkom godine se obavezao na još trogodišnju saradnju sa grčkim timom.
„I dalje sam u istoj poziciji, igram za Olimpijakos i sviđa mi se to. Ipak, kada dođe leto, sve je moguće, nisam zatvorio vrata za Sakramento“, naveo je Vezenkov.
Više od 60 odsto funkcionera evroligaških klubova je proglasilo Bugarina za najvećeg kandidata za MVP titulu u Evroligi, ali on u svom društvu vidi i Matijasa Lesora, centra Partizana.
„Nisa očekivao od njega da igra toliko konstantno, on je za mene najveći utisak. On je stvarno dobar igrač, ali način na koji igra je zaista impresivan“, naveo je Vezenkov.
I tu nije kraj, Vezenkov je izdvojio Vasilija Micića i Nikolu Mirotića kao jedne od najboljih igrača Evrolige.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala