- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin: Pravimo tri velika udarna drona

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaBespilotne letelice na vežbama "Kavkaz 2020"
Bespilotne letelice na vežbama Kavkaz 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Naučno-tehnički centar "Carski vukovi" pravi tri nove velike udarne bespilotne letelice, napisao je na svom telegram-kanalu Dmitrij Rogozin, načelnik centra i grupe vojnih savetnika.

„Mi sami radimo na tri velike udarne bespilotne letelice uz pomoć avio-inženjera i IT stručnjaka, a podržavamo i rad devet naprednih privatnih kompanija, specijalizovanih za dronove. Neki od njihovih radova smo već testirali u zoni specijalne vojne operacije, većina tek treba da pokaže borcima svoje proizvode i dobije komentare, koji će svakako biti uzeti u obzir, uzimajući u obzir specifičnosti ovog rata i visokotehnoloških neprijatelja iz zemalja NATO-a“, rekao je Rogozin.

On je saopštio i da se pravi mini-izviđački dron „Matrjoška“. On će nositi dronove, i imati domet do 100 kilometara.
Rogozin je obećao da će na svaki mogući način podržati privatne ruske kompanije koje se bave stvaranjem visokotehnoloških i perspektivnih proizvoda.
"Želeo bih da potvrdim da, hvala Bogu, imamo mnogo takvih entuzijastičnih programera koji će uskoro zadati mnogo nevolja neprijatelju. A naš centar Carski vukovi će im pomoći svim silama", rezimirao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala