- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Viktor Savić: Drž' se Boga i Rusije – na tome sam odrastao /video/

Maša Radović i Viktor Savić
Maša Radović i Viktor Savić - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2023
Pratite nas
Gostujući u emisiji „Maša i ...“ glumac Viktor Savić otkrio je šta bi poručio Zapadu koji zabranjuje Čajkovskog i Dostojevskog, sa kakvim negativnim komentarima se sreće zbog svojih jakih patriotskih poruka, ali i lik koje istorijske ličnosti bi voleo da dočara na sceni ili velikom platnu.
Našeg sagovornika, miljenika mlađe generacije, pitali smo koliko je hrabrosti potrebno u današnjem vremenu da se neko deklariše kao rusofil.
„Ne doživljavam to kao hrabrost nego kao nešto što je apsolutno normalno. Vaspitavan sam na toj istočnijoj kulturi na čelu sa Rusijom i sa onom rečenicom: 'Drž' se Boga i Rusije'. Tako sam odrastao. Ne smatram da je to neka hrabrost, možda u ovom trenutku je više kao ludost kada se svi nešto suzdržavaju oko takvih stavova. Ali istina je nešto što mora da se propoveda“, kaže glumac u razgovoru za Sputnjik.
Na pitanje, da li se trenutno veće drame igraju u pozorištima ili na svetskoj političkoj sceni, Savić nedvosmisleno odgovara:
„Definitivno već godinama na svetskoj političkoj sceni. I to ne samo drame nego i komedije – počnimo sa predsednikom, neko bi rekao najmoćnije zemlje na svetu, ja ću da kažem druge najmoćnije zemlje na svetu, Amerike. To je jedna potpuna farsa. Kada takvi ljudi vode ovaj svet i kada vode svetsku politiku, mi sada treba da budemo ozbiljni? Glupo je potpuno...“

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala